sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Näyttelykausi avattu!

Eilen Putte edusti "kotinäyttelyssä" Lahdessa. Musta/ruskeisiin oli ilmoitettuna vain 6 koiraa ja kaikki olikin uroksia. Mukana tuossa joukossa oli vielä pari pentua. Tuomarina toimi Johan Juslin. Ensin arvostelluissa muunvärisissä jaettiin laidasta laitaan arvosteluja, joten vähän jännitti. Putte-metsäläisen tassut ja korvakarvat saivat trimmauksen kasvattaja Eijan käsittelyssä ja koiran esittämisen delegoin Sandralle, joten itselle jäi vain katsominen ja jännittäminen. Vaikka jo etukäteen totesin, ettei sillä niin väliä ole mitä tulee. Pääasia että menisi hyvin esiintyminen. Ja sehän meni! Näyttelytauko oli tehnyt tehtävänsä, sillä esiintyminen oli mukavaa katseltavaa. Tässä kuva pönötyksestä kehässä! :) Tuloksena ERI VAL2, arvostelu luettavissa näyttelyt- sivulla.

Näyttelytaukoon ei ole ollut sen erityisempää syytä kuin että koirasta näki ettei esiintyminen vain kiinnostanut. Suomen muotovalion arvo kun on saavutettu ja cacibikin tarvittaisiin jostain ulkomailta, niin päätin suosiolla säästää rahaa ja ennen kaikkea koiraa ja jättää reissaamiset kotimaan näyttelyissä. Ulkomaillekin toki harkiten ilmoittelen, se kun vaatii aina tuota rahallista satsausta. Nyt esiintyminen meni paljon mallikelpoisemmin ja mikä parasta, Putte näki paljon ihania ihmistuttuja joille sai heilutella häntää, koittaa kiivetä syliin ja kerjätä rapsutuksia! Siinä sivussa itsekin jutteli monen tutun kanssa, oli kiva nähdä kaikkia pitkästä aikaa.

Sillä välin kun kehien kiertelyt on jätetty muille, on harrasteltu hiljakseen kaikkea muuta mukavaa ja yleishyödyllistä. Agilitytreenit ovat jatkuneet joka viikko torstaisin ja laji on ollut mieleinen. Kehittymistä on ollut havaittavissa niin koirassa kuin omistajassa! ;) Ja luuleenpa, että erilainen liikuntamuoto on vaikuttanut myös liikkeeseen, taka-ahtaus on melkeinpä hävinnyt ja liike on muutenkin vakaampi, eikä semmoista huitelemista. Tarha- ja ohitusharjoitukset täällä kotona ovat olleet myös harjoituksen kohteina. Syksyllä rakennettuun uuteen tarhaan ja siellä yksin oloon totutteluun harjoittelu on tällä viikolla ollut jopa päivittäistä. Aika levotonta siellä olo on vielä, mutta kyllä se siitä. Ohituksia ollaan harjoiteltu Arjan ja hänen lapinkoira Kehrän sekä sammari Pihlan kanssa tässä meidän pihalla. Rähjäys ohitustilanteissa liittyy tänne kotikylään, muualla ei ongelmaa esiinny. Siksi siis ei ole järkeä lähteä ohitus yms. kursseille vaan olen pyytänyt treeniapua tänne.


Kiitokset Arjalle ja koirille tähänastisesta, harjoitukset jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti