Esittely

Marjaana:
Olen Puten ja Pyryn emäntä Marjaana. Ikää löytyy 30+ vee ja perheeseen kuuluu aviomies sekä poikamme Jere. 


Koirien kanssa pyörin näyttelyissä jonkin  verran sekä harrastamme agilityä, ei mitenkään intohimoisesti tosin. ;) Valmistuin tänä keväänä ratkaisukeskeiseksi eläinavusteiseksi valmentajaksi. Käytän koiriani myös "tytovereina" sosiaalialan hommissa. Vapaa-aikaa kuluu myös Mittelspitz-yhdistyksen lehden tekemiseen.

Yhteyttä meihin voi ottaa jättämällä blogiin kommenttisi tai sähköpostitse: marjaana.pastila@gmail.com
 

Putte:
Putte muutti meille asumaan Damirazin kennelistä 2010. Ihanasta karvakerästä on kiittäminen kasvattajaa, Eija Tuomista. Pienestä pitäen Putte on rohkea ja omapäinen. Koiran omistamisesta se on meille opettanut paljon, päivääkään en vaihtaisi pois. Näyttelyissä Putte on tähänastisella urallaan menestynyt hyvin.  Näyttelyura lähti käyntiin, kun Putte sai kovasti ympäriltään kehuja ulkonäöstään. Handleriksi lupautui Sandra Rantamäki, joka on osa syyllinen menestykseen. Iso kiitos siitä Sandralle! Kuvassa Putte ja Sandra Oulussa 2011. Myöhemmin olen alkanut myös itse esittämään Puttea näyttelyissä. Puten kanssa ollaan reisattu ihan maailmalla saakka. Putte on viiden maan valio ja  myös kansainvälinen valio.

Meidän lauman kasvettua Putte on "vanhemmiten" alkanut katsoa valikoiden kehen haluaa tutustua ja ketä pitää "epäilyttävänä". Putte on tuttujen kesken mitä mainioin sylikoira ja nauttii tärkeistä tehtävistä, kuten mätsäreissä lasten kanssa esiintymisestä. Putte on oman arvonsa tunteva Persoona isolla peellä. :)Putte on varsinainen mammanpoika, uskollinen seuraajani...


Pyry:

Puten ensimmäisistä jälkeläisistä oli saatava kotiin yksi. Kaksi mustaa poikaa syntyi 3.6.2013. Niistä tuli virallisesti Laques Xitomer ja Laques Xalbert. Meille valikoitui pienempi poika, Xitomer. Xitomer tarkoittaa vaatimattomasti "living fame". Pojan kutsumanimeä pohdittiin pitkään ja lopulta siitä tuli Pyry, Puhurin poika. :)
Pyry 6 vkoa

Pyry on varsin säpäkkä tapaus. Puttea paljon aktiivisempi,mutta toisaalta myös arempi... Uudet asiat usein jännittävät Pyryä. Pyry on kuitenkin hyvä palautumaan tilanteista eikä jää jumittamaan tilanteisiin. Pyryltä löytyy myös miellyttämishalua, tykkää tehdä temppuja ja harrastaa. Näyttelykehässäkin valttinaon näpsäkkä esiintyminen.

Joskus Pyry aiheuttaa kuitenkin säpäkkyydellään harmaita hiuksia...Siltä löytyy saalisviettiä ja jahtaa kaikenlaista. Tämä ei ole ainakaan isältä perittyä, koska Puttea ei kyllä vois vähempää kiinnostaa jahdata mitään lintuja tms. Pyry myös hyppii,keikkuu ja komentelee. Pyry pärisee vieraille koirille häkistään... jne. Tämä koira REAGOI asioihin, Pyry kuuluu ja näkyy. Toisaalta  kotioloissa Pyry on mitä mainiointa sohvaseuraa ja hakeutuu mielellään ihmisten lähelle.